wij zijn rebels

Een persoonlijk afscheid
Helemaal zoals gij het wilt

 omdat het ook anders kan

Wilt ge een persoonlijk afscheid?

Weet ge hoe dikwijls ik mensen hoor zeggen dat ze het eigenlijk anders hadden gewild? Of ze vertellen mij dat ze te horen kregen dat iets niet kon. Spijtig hé. Ik kies ervoor om ook bij een uitvaart mensen hun dromen waar te maken dus ik vind dat eigenlijk alles kan.

voor een schoon en persoonlijk afscheid

Er is veel meer mogelijk dan ge denkt

Moet ge van iemand afscheid nemen, en zoudt ge dat graag op een hele mooie en persoonlijke manier doen? Of wilt ge het afscheid misschien op een locatie doen die belangrijk was voor de overledene? Hebt ge zelf nog ideeën over hoe gij het graag zou willen. En kunt ge wat hulp gebruiken om dat allemaal in de praktijk te brengen. Er is veel meer mogelijk dat ge denkt.

Het liefst werk ik samen met uw uitvaartondernemer maar ik doe het ook zelf. Meestal omdat de familie, na het maken van een koffietafel bij leven, graag heeft dat ik ook de uitvaart verzorg, dat maakt voor hen de cirkel van het afscheid helemaal rond. 

Maar, wanneer ik de uitvaart in eigen beheer doe, zijn het alleen maar crematies zonder asverstrooiing en de urne gaat altijd mee met de familie. Mijn focus blijft meer bij het maken en organiseren van de ceremonie dan het administratieve en organisatorische deel.

Magic

spreker of preker?

Ik vertel het levensverhaal
zonder papier voor mijne neus.

 bij rebel ceremonies kan alles

Hoe ik anders ben

Ik werkte meer dan 15 jaar in opdracht van begrafenisondernemers maar ik voelde vaak, wanneer nabestaanden er iets persoonlijks en speciaals van wilden maken, dat zij de ruimte niet kregen om op tafel te leggen wat ze eigenlijk écht wilden. Bij Rebel Ceremonies is juist dàt de focus omdat gij mijn opdrachtgever zijt, en niet de uitvaartondernemer.

Ik ga voor een mooi, authentiek en puur afscheid met een creatieve en artistieke invloed die het verhaal van de mens vertelt.  

Het merendeel van mijn klanten zijn mensen die ongeneeslijk ziek zijn en kiezen voor een koffietafel bij leven. Dat is hun afscheid van familie en vrienden, waar ook zij de schone verhalen horen vertellen en soms zelf brieven voorlezen. En ja, mét pistolets met kaas en koffie :-). 

Is mijn aanpak diegene die ge zoekt? Dan denk ik dat we een match made in heaven zijn. 

Hoeveel kost het?

Mogelijkheden en prijzen

’t Is niet omdat Rebel Ceremonies all de way gaat voor uw wensen dat het ook meer kost dan een standaard begrafenis. Mijn team en ik hebben minder vaste kosten en we zijn heel creatief, waardoor we voor elk budget iets echt schoons kunnen realiseren.

Al wandelend in het Arboretum

We deden een uitvaart in het Arboretum met wandelceremonie, koffietafel en er werd een videofilm gemaakt en mensen kregen achteraf een luxe koffietafel. De zaal werd ingericht zoals de woonkamer van de overledene – minder dan dan 6.000€.

Op café

Starten met champagne, allemaal aan kleine tafels zitten in pure volkscafé stijl? We did it! Terwijl de mensen hun drankje nuttigden en chips aten, vertelden ze om beurten verhalen en anekdotes.  Prijskaartje was iets meer dan 7000€ maar dat kwam door de échte champagne.

In de woonkamer

Dit is een afscheid dat 2789€ kostte. Het vond plaats in de woonkamer van mevrouw waar ze afscheid nam van haar kinderen en kleinkinderen. Ze bedankte hen voor de bijdrage aan haar leven, vertelde hoe ze haar leven rijker hadden gemaakt en hoe graag ze hen zag. De dag daarna was de euthanasie en crematie.

Met de motards op stap

De urne werd vervoerd in het zijspan en het afscheid was een heavy metal fuif in het clubhuis met vaten bier. Deze mannen deden het allemaal zelf met mij begeleiding als hulp. Ik vertelde enkel het levensverhaal en kondigde de vertellers aan. Mijn factuur was 1890€.

Keltische roots

Een uitvaartceremonie gericht op onze Keltische roots met de urne in een cirkel van boomstammen midden in het bos. We gaven het lichaam terug aan de aarde en verwelkomden de overledene als voorouder van haar familie, voor 3682€ met crematie. 

Een all-in

“Ik wil een feest en daarna wil ik niemand nog zien, alleen rustig thuisblijven en sterven in mijn eigen bed. Voor de uitvaart wil ik enkel mijn familie. Als rouwbericht stuur ik iedereen een handgeschreven kaart met een persoonlijke boodschap.” 11.487€ all-in. 

Ge ziet, ik kan er geen vaste prijs op plakken, net omdat het zo persoonlijk is.

Wat veel mensen niet weten

Wist ge dat …?

moet ik met een traditionele begrafenisondernemer werken
Dat hoeft inderdaad niet. Wij kunnen alles voor u doen wat een traditionele begrafenisondernemer doet. En we doen zelfs nog veel meer.
Wij zorgen altijd voor een HERINNERINGSfotograaf
Als ge met ons samenwerkt, zorgen wij altijd dat er een fotograaf bij de uitvaart is.  Mensen zijn hier achteraf altijd heel blij mee.

Er zijn die dag misschien 400 mensen gepasseerd, maar eigenlijk weet ge niet echt wie er allemaal is geweest.

Dankzij de foto’s kunt ge nadien op ’t gemak alles nog eens bekijken en zo hebt ge ook een hele mooie herinnering aan deze speciale dag.

Onze herinneringsfotograaf is hierin gespecialiseerd en werkt heel discreet.

Een uitvaart hoeft niet per sé om 10u of 14u plaats te vinden

Het kan op gelijk welk moment van de dag. Of zelfs ’s avonds of ’s nachts als het donker is en ge dat graag wilt. Vampire party, iemand? 

Ge moogt onze factuur binnenbrengen bij de bank of notaris

Ge moet het geld voor onze factuur niet onder de matras gaan zoeken. Als dat voor u gemakkelijker is, moogt ge die ook binnenbrengen bij de notaris of de bank en dan betalen zij dat van de rekening van de overledene of van de erfenis.

Ge zijt niet verplicht om een uitvaart in een kerk of aula te doen

Ge moogt ook afscheid nemen in een bos, in een café, op het strand, in het huis van de overledene of zelfs in het clubhuis van de motorclub, het Sportpaleis…

Een combinatie van traditioneel en rebels, is dat ook mogelijk

Onze focus ligt net op die uitvaarten die helemaal anders zijn dan anders. Op het maken van ceremonies waarvan iemand anders zegt dat ze het liever niet doen.  Wilt ge het toch graag iets traditioneler met rebelse elementen, dan hebben wij waarschijnlijk wel de perfect match in ons netwerk. 

Wij helpen ook met juridische vragen
Wij werken samen met mensen die expert zijn in hun vak. Als het nodig is, kunnen wij u in contact brengen met een jurist.
Wij brengen u in contact met een rouwtherapeut als ge dat wilt
Bij ons kunt ge voor alles terecht. Zo brengen wij u ook graag in contact met een goede rouwtherapeut als ge dat wilt.